imzacüppe

Sosyal Medya

    E-Mail Bülteni
    Ad, Soyad:
    E-Mail:
        

    Av. Assı BİTİK, LL.M.

         Av. Assı Bitik, 1982 yılında İstanbul’da doğmuştur. Tarsus Amerikan Koleji ve ODTÜ Özel Vakıf Lisesi’nde gördüğü lise öğreniminin ardından, 2005 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Üniversite mezuniyetinin ardından İngiltere'de bulunan Warwick Üniversitesi'nde Uluslararası Ekonomi Hukuku dalında yüksek lisans derecesi (LL.M.) elde etmiştir.

    Avukatlık stajını Verdi & Yazıcı Hukuk Bürosu’nda tamamladıktan sonra Fidan & Fidan Hukuk Bürosu’nda spesifik olarak Enerji Hukuku ve Proje Finansmanı alanlarında çalışmıştır. Bu süreçte uluslararası arenada tanınırlığı olan şirketleri, bankaları ve finansal kuruluşları temsilen kredi sözleşmelerinin ve teminat sözleşmelerinin hazırlığı ve müzakeresi ile söz konusu finansman projeleri kapsamında gerekli olan tüm süreçlerin yönetilmesinde aktif rol üstlenmiştir. Akabinde, Ernst & Young Türkiye Ofisi’nde Şirketler Hukuku ve Vergi Hukuku kapsamında hukuki danışmanlık ve dava takip hizmetleri vermiş, yeniden yapılandırma, kısmi/tam bölünme ve birleşme projelerinde çalışmıştır. Son olarak, Akuğur Hukuk Bürosu’nda bölünme, birleşme & devralma projelerinde, hukuki inceleme (due diligence), hisse devir sözleşmeleri, hissedarlar sözleşmeleri ve bunlara bağlı tüm dokümanların hazırlığı ve müzakerelerini üstlenmiştir. Dava takibi anlamında ise vergi davaları ile tanıma, tenfiz davalarını yürütmüştür.

    2015 yılından beri çalışmalarına “serbest avukat” olarak devam etmekte olan Av. Assı Bitik, danışmanlık alanında çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren pek çok şirkete sözleşme danışmanlığı yapmasının yanı sıra dava takibi alanında da ağırlıklı olarak iş hukuku, aile hukuku, ticaret hukuku ve gayrimenkul hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklara ilişkin dava ve icra takip hizmetleri vermektedir.

       Kariyerine paralel olarak akademik çalışmalarını da sürdüren Av. Assı Bitik'in “Uluslararası Yatırım ve Ekonomik Gelişmeler Işığında Uluslararası Tahkim ve & Egemenlik İkilemi” konulu tez çalışması mevcut olup, “Damga Vergisinde Üst Sınır ve Uygulamada Ortaya Çıkan İhtilaflar” konulu makalesi ise Yaklaşım Dergisi’nin Ağustos 2011 No: 224 sayısında yayınlanmıştır.

    Av. Assı Bitik çok iyi derecede yazılı ve sözlü İngilizce bilgisine sahiptir.

    Dil Seçeneği

               

    Site İçi Arama

    İçerik Rss - Haberler Rss

    Tasarım ve Programlama: Fadora Mühendislik